Ga naar de inhoud

30 boeken lezen in een jaar | challenge update #3

Aan het begin van dit jaar daagde in mezelf uit om in één jaar 30 boeken te lezen.
In deze blog geef ik een update van wat ik las in het derde kwartaal van dit jaar.
Bij elk boek geef ik een beoordeling en een link, zodat jij ze ook kunt gaan lezen als je dit wilt.

Hier kan je zien welke boeken ik in het eerste kwartaal heb gelezen.
Hier kan je zien welke boeken in in het tweede kwartaal heb gelezen.

Dit lees ik nu:

Think and grow rich

De verre horizon

De boeken die ik heb gelezen:

1. De obeliskpoort

Format: Luisterboek

Het laatste Seizoen is van start gegaan, en de mensheid vervaagt langzaam in de lange, donkere nachten en de dikker wordende asregens. Essun – voorheen Damaya, voorheen Syenite, nu wreker – heeft een schuilplaats gevonden. Maar haar dochter is nog steeds vermist. In plaats daarvan is er Alabaster Tienring – gek, wereldvernietiger, verlosser – met een verzoek dat alleen Essun kan inwilligen. Een verzoek dat het lot van de Stilte voor goed kan bezegelen. Het verhaal gaat verder met een verdwenen dochter, gevonden door de vijand, en in krachten groeiende. Een dochter wiens keuzes de wereld kunnen breken. Het gaat verder met de machtige obelisken, immer aanwezig, zwevend boven het aardoppervlak als zwijgende kolossen, en een eeuwenoud mysterie dat eindelijk samenkomt.

Ergens intrigeert dit boek me, en toch was ik te vaak de weg kwijt. Dit wijt ik aan het veranderen van de naam van de personage, dat maakt het naar mijn mening erg verwarrend. best jammer, want doel van het verhaal – klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking – spreekt me erg aan en zijn ook zeer belangrijke onderwerpen.

Beoordeling:

Waardering: 3 uit 5.

Via Youtube kwam ik het Enneagram tegen. Dit wilde ik gaan gebruiken voor het beter leren kennen van mijn personages. Maar heb ook al veel over mezelf geleerd!

2. Negen Wijzen

format: leesboek

In Negen Wijzen legt Anja Borgman-Heidemann de negen patronen van denken, voelen en doen bloot, die zijn ontstaan door onbewuste aannames en motivaties. Zij maakt deze patronen én de essentie die er achter verscholen zit inzichtelijk in een helder model, waarbij het enneagram een krachtig hulpmiddel vormt. In het doorzien van die patronen zit de wijsheid. Een groot deel van het boek laat de praktijk van het leidinggeven zien in negen types. Je maakt kennis met negen leiders die ieder hun eigen enneagramtype kennen en vertellen hoe hun enneagramtype tot uiting komt in hun leven en hun werk. Ditta op den Dries en Anja Borgman-Heidemann maken je bewust van negen wijzen van leidinggeven, waarbij helder wordt hoezeer je enneagramtype je leiderschap kleurt en bepaalt.

Leuk beschreven. Enig ‘minpunt’ vind ik dat er dus geen minpunten in staan. In de 9 interviews staan alleen wat ze wel doen en niet wat ze moeilijk vinden of wat hun valkuilen zijn en hoe ze daar weer uit komen. Dat lees ik namelijk ook graag.

Beoordeling:

Waardering: 3.5 uit 5.

3. What’s your enneatype?

format: e-boek

The Enneagram is a centuries-old categorization tool that classifies human personalities into nine interconnected personality types. It is a powerful tool for self-observation, maximizing your strengths, and improving your relationships. Learn-through in-depth descriptions, illustrations, and more – how to assess how you think, feel, and experience life, so that you can correctly identify which of the nine types you are.

In duidelijke taal lees je alles over elk enneagramtype. Hierin wordt verteld hoe jij als type reageert in goede en slechte tijden. Erg interessant. Een boek die je vaak uit de kast kunt halen als naslagwerk.

Beoordeling:

Waardering: 5 uit 5.

Mocht jij ook meer willen weten over het Enneagram dan volgen hier een aantal interessante links:
Youtube:
Dr Tom Lahue
Abbey Howe

Blog:
Enneagram Paths


Dit kwartaal had ik niet veel tijd en zin om boeken te lezen. Dit komt mede door het boek de Obeliskpoort. Eigenlijk wilde ik het uitluisteren maar ook weer niet omdat ik toch al ‘de weg kwijt was.’
Nu lees ik De verre Horizon en ben meteen weer in de fijne leesmodus.

Mijn totaal gelezen boeken voor dit jaar staat nu op: 19
Dat betekend dat ik nog 11 boeken moet lezen in het derde kwartaal! IEH! Ik hoop dat dat gaat lukken, want in November is er natuurlijk ook weer NaNoWriMo.

Ik wil ook meer classics gaan lezen. Een beetje cottage core meets historical romance. Tips? Dan hoor ik ze graag!

Wat lees jij op dit moment?

Gepubliceerd inLezen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner