Leven

De wet van oneindige mogelijkheden

Alles is energie en alles heeft nog oneindige mogelijkheden totdat wij er aandacht aan geven.

Lou Niestadt

DISCLAIMER; Deze blog heb ik geschreven na aanleiding van een webinar van Lou Niestadt. Dit is geen samenwerking of advertentie. Ik deel dit omdat ik er zelf meer over wil leren en omdat ik het reuze interessant vind.

Herken je dat?

Wanneer je een wens hebt uitgesproken, zal je het gewenste overal tegenkomen. Je droomt er soms zelfs over. Je focust er bewust én onbewust op.
Wil je het echt in je leven? Dan is er maar een ding wat je moet doen: er actief mee bezig gaan, totdat het in je leven komt.

1 nadeel

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus ook negatieve dingen. Ben jij aan het focussen op iets wat je niet wilt? Dan komt dat meestal dus wel in je leven.

Ik wil NIET ziek worden = Je vestigt aandacht op het ziek worden. Verleg je focus naar je gezondheid.
Ik wil NIET ontslagen worden door mijn baas = Je focust op je baan verliezen. Wees dankbaar voor je baan, omdat het je inkomen geeft dat je weer kan investeren om te groeien.

Ideeën wereld

Alles wat je wilt manifesteren in je leven zit al in je hoofd, het enige wat je moet doen is aandacht geven aan de positieve uitkomst. Dat klinkt makkelijk, en eigenlijk is dat het ook.
#note-to-self

quote de wet van oneindige mogelijkheden Walt Disney www.gerindakappert.nl

Kijk Tip: Walt before Mickey

b.v. Ik wil een fit en slank lijf door het Keto dieet te volgen en meer te gaan bewegen. Als ik dit wil bereiken moet ik focussen op waar ik wil uitkomen: Een slank en fit lichaam. Een lijf waar de kleding mooi omheen zit en waarin ik mij zelfverzekerd voel.

Denk in het nu, alsof je het al hebt. Praat niet in de toekomst, want dan blijft het meestal ook in de toekomst.

Meerdere ideeën lijken goed

Probeer het uit! (dat duurde bij mij ook een paar jaar voordat ik dat kon accepteren)

Blijkt iets niet bij jou te passen, probeer dan iets anders uit. Een opleiding kiezen was voor mij een ramp! Te veel leuke ideeën en ik wist niet wat het beste voor mij was.

Ik was bang om het verkeerde te kiezen. Dat was niet alleen erg voor de portemonnee van mijn ouders, maar het was destructief voor mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen:
‘Zie, ik kan het niet..! Ik kan nooit iets volhouden en afmaken. Ik heb het weer verkloot.’

Dat is jaren lang mijn overtuiging geweest, waardoor ik ook daadwerkelijk niets af maakte of kon volhouden.
Ik zou tegen mijn jongere zelf willen zeggen:
‘Geeft niets, kies maar iets anders. Je hebt niet gefaald, je hebt er van geleerd! Er zijn nog oneindig veel mogelijkheden.’

Whether you think you can
or you can’t
Either way you are right.

– Henry Ford –

Weet wat je wilt

Wil jij b.v. een auto? Schrijf je wens dan op tot in het kleinste detail. Denk niet alleen aan de aantal zitplaatsen, maar ook aan de kleur, hoe klinkt de radio, hoe zitten de stoelen, hoe rijd je auto etc.

Zie jezelf in gedachten rondrijden of nog beter; ga een proefrit maken. Voel het, zie het, ruik het en schrijf er over.
Hou je van visueel? Maak dan een moodboard. Het kan al heel simpel op b.v Pinterest of We Heart It.

In mijn blog Dit ga ik doen wanneer de corona maatregelen zijn opgeheven beschrijf ik beknopt mijn wensenlijst. In mijn dagboek schrijf ik hier heel gedetailleerd over.

quote De wet van oneindige mogelijkheden Walt Disney quote
www.gerindakappert.nl

Doe het met een positieve mindset

Hoe positiever je bent, hoe meer moois je in je leven ontvangt. Onthoud, je hebt oneindig veel mogelijkheden die je in je leven kan wensen. Als je manifesteert in terwijl je je negatief voelt, kan je negativiteit in je leven verwachten.

Voel je je negatief? Ga dan niet gefocust denken aan datgene wat je wil, omdat je dan grote kans hebt op jaloerse of in ieder geval negatieve gedachtes. Laat het los en ga eerst je ‘probleem’ oplossen.

Geef jezelf de nieuwe overtuiging dat jij het kunt en dat jij het waard bent.

Niet te snel stoppen

Het kan soms even duren voordat het gewenste in je leven komt. Als je kleding besteld, ligt het ook niet binnen 5 minuten in je brievenbus. Zet je modus op ontvangst en hou een positieve mindset.
Focus op het gevoel wat je zult hebben als je gewenste ‘ding’ bij je aankomt.

Als je jaloers of afgunstig word omdat je anderen er al wel mee ziet en jij het nog niet hebt, zul je het minder snel of zelfs niet krijgen.

Stop dus niet te snel als je je wens nog niet in handen hebt. Het komt als jij positief open staat voor het ontvangen van je wens.

Oneindige mogelijkheden

Geen paniek! Zet je wensen op een rij en kijk er van een afstandje na. Soms lijkt iets zo gaaf en wil je het NU! Vraag je af of je het echt nodig hebt. Wat is op dit moment het belangrijkst?

Kies voor joy en happiness, ook als je pijn en verdriet in je leven hebt. Ben je ziek? Bekijk je leven en je lichaam dan eens goed. Er zijn zeker dingen die je lijf WEL goed doen en er zijn dingen in je leven die WEL goed gaan. Focus daarop en wees daar dankbaar voor. Zo verleg je je mindset naar positief.

Elke dag kan je kiezen voor oneindig veel mogelijkheden.
Kies je positief of negatief?

Tagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *