Leven

Dit was mijn week | Keto, autisme en down and out.

Deze week had ik last van moodswings, dus probeerde ik wat meer rust te creëren in mijn gedachten-chaos, door het huis schoon te maken, het rustiger aan te doen en vooral veel leuke dingen aanpakken.

Zondag 3 mei

Alles voelt beter als de zon weer gaat schijnen na een aantal regenachtige dagen! Toch waren mijn gedachten overal en nergens, ik kon niet echt orde brengen en was een beetje uit mijn doen. Tjah, soms heb je zo’n dag..

Vandaag begon ik weer aan het Keto dieet. Meteen full force; alleen lunch en avond eten. Dat ging best goed, totdat ik naar bed ging…

Maandag 4 mei

Vandaag was een slechte dag. Down and out.
Naast het slaap tekort van afgelopen nacht, raakte ik compleet overprikkeld van elke geluidje of ding dat niet ging zoals het hoorde.

Gisteren las ik het boek van Bianca Toeps uit, waardoor mijn denktank niet tot rust kwam. Het leek wel of haar boek over mij ging!

De doktoren zeiden altijd dat mijn vermoeidheid en darmklachten ‘iets psychisch’ was. Jammer dat ze nooit aan autisme gedacht hebben, zelfs niet toen ik een burn-out kreeg en ze wisten dat ik een zoon met autisme heb..

De laatste psychologe die ik vorig jaar bezocht zei meteen na mijn vraag; ‘Nee hoor, jij hebt geen autisme, dat zie ik direct.’
Ik denk dat ik haar het boek van Bianca moet geven..

Dinsdag 5 mei

Afgelopen zondag maakte ik Keto brownies en die waren lekker joh! Zo hadden we drie dagen een heerlijk toetje na het avondeten.

Iets meer dan een jaar geleden gaf mijn huisarts het advies om koolhydraat arm te eten, want daar konden mijn klachten door komen. Na ruim 15 jaar darmklachten pakte ik dit advies met beide handen aan. Hopelijk was dit DE oplossing.
Gerwin deed met me mee en we verloren allebei een flink aantal kilo! Dat was super, maar het meest was ik blij dat mijn darmen tot rust kwamen!

De afgelopen maanden begon ik steeds meer te snoepen en dat wil ik niet, want ik weet dat mijn lijf zich beter voelt als ik Keto eet. Wel moet ik rustig aan doen, niet meteen een enorme verandering. Daar kan ik dan weer niet zo goed tegen, zoals ik gisteren kon merken!

Woensdag 6 mei

Na een eindje wandelen kwamen we bij de speeltuin aan, Quinten ging in dit ding zitten en draaide hard rond. ‘Ah, ik heb iets in mijn schoen!’ Hij haalde het er al draaiende en onder veel gekreun en gelach uit. ‘En nu al draaiend mijn veters weer strikken… Aaah! Waarom lukt dat niet goed! Ik krijg kriebels in mijn buik!’
Het is hem toch gelukt! haha

Na het eten deden we een spelletje rummikub en daarna allebei lezen.

Donderdag 7 mei

Ik wou weer meer gaan lezen, dus na het avond eten languit op de bank met mijn boek i.p.v. achter de computer zitten. Nu lees ik De Da Vinci Code. De films had ik al wel gezien, maar de boeken nog nooit gelezen. Vorige maand las ik Het Bernini misterie.

Ik vind Professor Langdon in de boeken veel grappiger dan in de films. Iemand het met me eens?

Vrijdag 8 mei

WonenWonen

Per vandaag ben ik lid van het Bol partnerprogramma!
Bedankt voor de tip Lenneke!

Zaterdag 9 mei

Yes! De goudsbloem en margrietjes die ik een paar weken geleden heb gepoot beginnen goed te groeien.

Vanavond aten we pizza!

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *