Leven

Dit was mijn week | onder de lat door lopen

In dit weekoverzicht laat ik zien welke groente ik verbouw, leg ik de lat te hoog en krijg ik een bijzonder boek in handen.
Lees je mee?

Zondag 26 april

Na een ochtend relaxen en gamen gingen we een eind wandelen. Via Google maps een route uitgestippeld van 5,5 km. Gerwin hield het bij met zijn mobiel en horloge. Bleek het bij thuiskomst 6,6 km te zijn! Quinten was flink moe.. Oeps!

Wel heerlijk genoten van het zonnetje, al had ik na de tijd kleine blaren en enorme jeuk op mijn armen. Iemand nog meer last van een soort zon-allergie bij de eerst paar dagen zon in de lente/zomer? Ik heb dit elk jaar, sinds Quinten is geboren.

Maandag 27 april

Vandaag was het tijd om een paar tomaten planten een groter thuis te geven. Ze groeien goed!

Op dit moment verbouw ik tomaten, paprika, chocolade- en Marokkaanse munt en basilicum. Ook dit kan met gemak in een appartement! En gewoon binnen op de vensterbank.

Dinsdag 28 april

Vandaag naast schrijven niet veel bijzonders gedaan. Het was een grauwe regenachtige dag, dus perfect om in m’n favoriete warme trui achter de computer te kruipen.

Voor het avondeten hebben Quinten en ik in eigen keuken gewinkeld. Ik kon zo snel niet bedenken wat we zouden gaan eten. Toch een verrekte lekker maaltje geworden! Eieren met spek, opgebakken aardappels, doperwten en wortels en eigen gemaakte gehaktballen.

Normaal zou ik dit dus echt niet bij elkaar zoeken..

Woensdag 29 april

Het regent, het regent..

Mijn dagboek was bijna vol, dus meteen een goede reden om een nieuwe te maken. Vorig jaar kocht ik een heel oud boek; Babbeltje. Dat is nu de cover van mijn dagboek geworden.

Donderdag 30 april

Terwijl ik het huishouden doe, luister ik naar een podcast van Thijs Lindhout. Ook maak ik mijn dagboek klaar voor gebruik. Ik moest de bladzijdes nog aan de cover naaien. Zin om er in te gaan schrijven, tekenen, schilderen, knippen en plakken!

Vrijdag 1 mei

Zoek de verschillen!

De afgelopen tijd voelde ik me net een spons die alle informatie op zoog. Energie overload zal ik maar zeggen. Nu werd het toch allemaal te veel. Vaker een zeer hoofd en opruimdrang. Alles moest minder veel en meer minimalistisch.

Vanmorgen moest mijn bureau er aan geloven. Ik was heerlijk aan het werk met mijn boek toen ik ineens werd afgeleid door de hele set-up. Weg focus!

Ook besloot ik om mijn ochtendritueel aan te gaan passen. Hoe dat er uit gaat zien weet ik nog niet precies.

Ik had de lat te hoog gelegd. Nu wandel ik er lekker onderdoor.

Zaterdag 2 mei

Jeej! M’n bestelde boek kwam binnen! Deze stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Ik kon me niet inhouden en begon direct te lezen.

Vandaag kwam ook mijn fanfictie online.

Bianca toeps maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt “maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’

Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger op Toeps.nl. Ze blogt en twittert veel over autisme. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.

Ik volg Bianca al een hele tijd op haar blog. Aangezien Quinten autisme heeft, ik mezelf er enorm in terug zie en ik er zeker van ben dat een aantal familieleden het ook hebben, was ik erg benieuwd naar dit boek.

Ik kan je vertellen; het is een topper! Ja, het boek ook. Maar Bianca zeker.
Binnenkort komt er een review van dit boek.

Tagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *