Leven

Ik ben mooi |Zei ik dat echt?!

‘Ik ben mooi’ is een heel gedurfde uitspraak. Ik zei het echt! Dat voelde heel onwennig, maar super krachtig! En het coolste is; jij mag dat ook!
Niet veel mensen zeggen het over zichzelf, toch vind ik dat het meer gezegd mag worden. Doe je mee?

Nieuwe waarheid

Onderweg naar huis reden we in de auto langs een beautysalon. Op de etalageruiten stond; ‘Mooi By Me, beauty and nails’.
Zonder er echt bij na te denken zei ik ‘Daar heb ik jou niet bij nodig, ik ben al mooi.’

Even voel ik een euforisch gevoel door m’n lijf trekken, tot Gerwin een seconde later zijn hand op mijn bovenbeen laat vallen en zegt ‘Precies!’.
Ik schrik op en voel me verward. Dit had ik nog nooit over mezelf gezegd!

Ik heb mezelf nooit echt mooi gevonden. Er was altijd wel iets mis. Ook al zeiden anderen dat ik leuk of mooi was. Het blijkt dat ik mezelf nu een nieuwe waarheid heb aangeleerd. Een nieuwe overtuiging heeft zich genesteld in mijn brein, mijn onderbewuste. Maar hoe dan?

Voel je mooi

Dit kan jij ook doen. Ik zou je heel graag een stap voor stap cursus aanbieden, maar ik weet niet zo goed hoe en wanneer het bij mij is veranderd.

Toch ga ik een poging wagen en hoop dat je wat aan deze tips hebt;
– Luister naar de mensen/geliefden in je leven. Als ze zeggen dat je mooi bent, mag je dat als waarheid aannemen. Zeg eens ‘dank je!’ in plaats van het weg te wuiven of te zeggen dat de ander mooier is.
– Kijk in de spiegel (niet verplicht, dit kan ook in gedachten) en som alles op wat je mooi vind aan jezelf. Voel je mooi. Je emotie is zeer belangrijk! Daarna kan je ook dingen opsommen die je niet zo mooi vind aan jezelf, maar zeg dat je er dankbaar voor bent en mix dit in het rijtje van alles wat je wel mooi vind aan jezelf. Voel daar dan hetzelfde bij; positief en liefdevol. Langzaam zullen de negatieve ook positief worden. Je zelfbeeld zal veranderen en dat voelt goed!!
– Hoe liever je over je eigen lichaam praat, hoe fijner je in je vel zult zitten.

Met andere woorden, alle negatieve shit die je zegt tegen je spiegelbeeld is jouw waarheid. Daarom kan je beter lieve, mooie of sexy dingen zeggen, zodat DAT je waarheid wordt.

1 ding tegelijk!

Bijvoorbeeld:
‘Ik haat mijn bovenbenen, ze zijn veel te dik… zo lelijk!’
Dit kan je veranderen in;
‘Ik ben blij met / dankbaar voor mijn benen. Ik kan overal naar toe lopen, fietsen of zelfs rennen en zwemmen! Als ik meer ga bewegen en misschien let op wat ik eet, zullen mijn benen slanker worden en dat vind ik fijn.’

Hersenspoeling

Op de basisschool werd er vooral tegen mij gezegd dat ik iets niet kon of niet zou halen. (Ook werd ik gepest om mijn kleding en uiterlijk in het algemeen.) Die info werd er zo in gestampt dat ik het ging geloven. Dat was mijn waarheid; lelijk, mislukkeling, onvoldoende, niet goed genoeg, buitenbeentje.

Als ik een weekend of een vakantie bij huis was, voelde ik me veel positiever en veiliger dan wanneer ik tussen de muren opgesloten zat, wat school heette.

Ik vind het enorm interessant, hoe je brein werkt. Hoe je hersenen een waarheid ‘kiezen’. Dat wat je het vaakst te horen krijgt en voorgedaan wordt, ga je geloven. Nu hoorde ik gelukkig van mijn ouders wel dat ik lief, leuk en aardig was, maar dat was zo anders dan wanneer een klasgenoot, vrienden of leraar iets over mij zeiden. Die meningen wogen blijkbaar zwaarder.

Whether you think you can
or you think you can’t
you’re right.

Henry Ford

De spiegel

Bij alles wat er tegen je wordt gezegd zit een emotie, een gevoel. Dat is ook nodig om weer de goede en positieve kant op gehersenspoeld te worden.

Voor mij heeft Gerwin hierin een zeer grote rol gespeeld. Hij vertelde me dagelijks hoe mooi hij me vond. Eerst verklaarde ik hem voor gek, daarna begon er een gevoel van vlinders en geluk te komen, tot het moment dat ik in de spiegel keek en dacht ‘ja, jij mag er eigenlijk best zijn.’

Dat was het begin van een positiever zelfbeeld.

Nee, het ging niet ineens van een leien dakje, maar het ging met kleine stapjes beter. Ik accepteerde mezelf en ging vaker kleding dragen waar ik me comfortabel en fijn in voelde. Bij Gerwin mocht ik zijn wie ik wou zijn; mezelf, zonder poespas, zonder make-up, zonder extra’s.

Doe eens lief!

Wees lief voor jezelf. Je hebt maar 1 lijf waar je de rest van je leven mee door moet. Alles wat je over jezelf denkt en zegt, is jouw waarheid.

Luister dus de volgende keer eens kritisch als je over jezelf praat.
Misschien zeg je wel 1 van de onderstaande zinnen:
‘O nee, dat kan ik niet hoor.’
‘Ik ben niet knap/slank/slim genoeg.’
‘Anderen zijn veel beter dan ik.’
‘Pfff.. die buik van mij wordt nooit plat!’
‘Ik kan ook nooit iets in 1 keer goed doen!’
‘Ik ben altijd blut.’

Als je dat soort dingen zegt, is dat je waarheid. Probeer deze dingen om te draaien en zie wat voor moois er op je pad zal komen. Het kan al zo simpel als ‘geen probleem’ veranderen in ‘graag gedaan’.

Hierover kan je ook lezen in deze blog; De wet van oneindige mogelijkheden

Zelf ben ik er nog zeker niet hoor! Ik hoef niet te zoeken naar oneffenheden op mijn lijf. Wel ben ik veel liefdevoller geworden naar mezelf toe. Het is een oefening van jaren geweest. Dus geef niet op als je nieuwe overtuiging nog niet in je onderbewuste nesteld. Het komt goed! Blijf door gaan! Blijf jezelf mooi en goed genoeg noemen. Je verdiend het!!

Heb ik je vandaag kunnen inspireren of helpen? Graag gedaan! 😉
Wat is een overtuiging die jij graag zou willen veranderen?

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *