Gerinda Kappert

een eigenaardig organisme dat cafeïne kan omzetten in verhalen

Een Social Media vrije maand voor meer creativiteit

Het is zondagmorgen, de laatste dag van januari, wanneer ik een mail van Leonie Dawson lees en me daardoor realiseer dat ik een social media vrije maand wil.

Het is niet zo dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op social media rondneus, hoor. Gelukkig niet, en toch nog te veel naar mijn idee.

Het voelt meteen als een goed plan, want ik ben een flinke pro in het uitstellen en op die momenten pak ik vooral Instagram en YouTube erbij om me te vermaken en me af te lijden van de dingen die ik juist wel moet doen.

En dan heb ik het nog niet eens over Pinterest…

social media vrije maand

Mijn social media vrije plan

Mijn social media vrije plan is heel eenvoudig. In februari zal ik niet aanwezig zijn op Instagram, Facebook, YouTube en dit blog.

Hiermee hoop ik rust te creëren en brainstormen over de toekomst van mijn blog. Ideeën brouwen, zeg maar.

Ook hoop ik door deze social media vrije maand meer creatieve uitspattingen te krijgen die gunstig zullen zijn voor het schrijven van boeken, short story’s en blogs. Ik heb namelijk best wat ideeën die nu ergens in mijn brein blijven sudderen maar niet tot uiting komen, omdat ik er geen aandacht aan schenk. Wanneer die ideeën aan het oppervlak komen, wordt het weggeduwd omdat ik dan de voorkeur geen aan ‘ontspanning’, oftewel: social media gebruik.

Deze maand ga ik ook hard aan het werk met mijn boek Ledland #1, want ja, die is nu toch echt bijna klaar!
Hier later meer over. (In maart of april).

Een maand lang geen YouTube kijken. Dat zal een hele happening worden! Dit doe ik namelijk een paar keer per dag. Dit geef ik mezelf ook als beloning na het werken, zowel als ontspanning.
In plaats van YouTube kijken, wil ik blogs gaan lezen. Zelf volg ik heel wat leuke bloggers via Bloglovin. Hier kan je mij trouwens ook vinden.

Wat ik wel mag kijken zijn de lessen op Skillshare en Masterclass. Niet te veel natuurlijk, anders beloon ik alsnog mijn uitstelgedrag!

Nou, tot later

Ik ben heel benieuwd hoe me dit gaat bevallen.
Zal ik het missen? Of zal ik veel creatiever worden?
Ik hoop in ieder geval weer wat hobby’s op te pakken waar ik nu ‘geen tijd’ voor heb.

In maart zal ik een update geven over dit experiment en wat ik er van geleerd heb.

Heb jij wel eens een social media vrije maand gehad? Hoe beviel jou dat?

Gerinda

Auteur | Blogger | Professioneel denker | Levensgenieter in opleiding | ♥ lezen, wandelen, creatief bezig zijn, schrijven, muziek ♥

6 gedachten over “Een Social Media vrije maand voor meer creativiteit

  1. Wat een goed idee! Ik kan me voorstellen dat het je heel veel oplevert, al vind ik het ook wel een flinke uitdaging. Een maand niet schrijven of kijken op mijn blog zou ik echt niet kunnen, haha. Succes met je offline maand en tot in maart 🙂

    1. Dank je! Ondertussen al heel veel leuke ideeën bedacht, verzameld en kunnen uitwerken voor mijn blog. Nu neem ik weer ruim de tijd om blogs van anderen te lezen en ben ik hard aan het werk met het jeugdboek wat ik aan het schrijven ben zonder afgeleid te worden. Af en toe mis ik social media wel een hoor, maar dat ik hooguit twee momenten per dag. Ik vermaak me verrassend genoeg nog prima! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven
Cookie Consent with Real Cookie Banner