Ga naar de inhoud

Book-ish dingen om te doen in de herfst

Als ik denk aan boek-ish dingen in de herfst, dan komen er meteen cozy ideeën in me op zoals dekentjes, warme chocolademelk of koffie en boeken waarmee je helemaal in de herst-sferen komt. In dit blog bespreek ik een aantal Book-ish dingen om te doen in de herfst.

Lees lijst

Heb jij al een stapel boeken klaarliggen om te gaan lezen deze herfst?
Als jij, net als mij, ook nog niet weet wat je wilt gaan lezen, dan is het daar nu de perfecte tijd voor. Pak een drankje naar keuze en plunder je (digitale) boekenkast.
Misschien een idee om eens een genre aan je TBR toe te voegen dat je normaal niet zou oppakken.
Zorg in ieder geval voor cozy fall vibes of juist spooky halloween chillz.

book-ish dingen

Tijd voor gezelligheid

Heb je een mooi plekje in de tuin of op het balkon? Pak al je kleedjes bij elkaar en bundle up in een fijne stoel die op een beschud plekje staat. Misschien heb je wel een vuurkorf en nestel je jezelf daar dichtbij. Of nodig je lees-buddies uit te en maak er een lees-feest van!

Is het je buiten te koud? Dan kun je natuurlijk ook bij een openhaard gaan zitten, of een openhaard video afspelen terwijl je lekker languit op de bank ligt met je favoriete boek.

Doe alsof

Being the main character. Iets wat ik altijd nog wil uitproberen!
Wees voor één dag je meest favoriete boek personage. Ga naar de (kringloop)winkel en koop kleding en assecoires die je personage ook zou dragen. Je kan verder uitbreiden met haar en make-up, of zelfs je kamer transformeren als je daar zin aan hebt.

Veel plezier!

Wees creatief

Wat dacht je van een gepersonaliseerde boekenlegger? Bijvoorbeeld van herfst gekleurde bladeren? Of wat dacht je van een collage van mooie papieren en stoffen, of photo’s die je dan kunt lamineren of plastificeren zodat ie lang mee gaat.
Natuurlijk kun je het ook heel simpel houden door een leuke tekening te maken op papier of een mooie afbeelding uitprinten.

Geen inspiratie? Op YouTube en Pinterest staan genoeg tutorials om je inspiratie voor de hele herfst periode te geven!

Book-ish dingen in de keuken

In veel verhalen komen lekkere recepten aan bod. Pak je meest favoriete boek en zoek de recepten op die jij na wilt maken. Van veel bekende boeken staan de recepten op internet. Veelal met veel alternatieven. Dus voor ieder wat wils!
Wat ga jij maken?

Op Pad

En natuurlijk kan een tripje naar een knusse boekenwinkel niet missen in dit lijstje.
Op deze website staat een lijst van de mooiste boekenwinkels van Nederland.
Misschien kan je na het shoppen in het dichtsbijzijnde park of een gezellige koffie tentje gaan zitten lezen in je nieuwe aanwisten.

Challenges

Vind jij het leuk om mee te doen aan een read-a-thon? Misschien kun je je dan aanmelden (niet verplicht) voor een van de volgende challenges:
victober2023
Rory Gilmore Reading challenge
Storygraph Fall challenge

Natuurlijk kun je ook een challenge opzetten met je leesbuddies, of meedoen in een Discord groep.

Ik hoop dat je wat aan deze book-ish tips hebt om tijdens de herfst te doen, en wens je een kleurrijk en knusse periode!

Gepubliceerd inLezen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner