Ga naar de inhoud

En, heb je al een boek af?

De vragen ‘Heb je je boek al af?’ en ‘Hoever ben je al met je boek?’ krijg ik regelmatig. In dit blog wil ik even een update doen over alles wat ik aan het schrijven ben, want ja, ik ben met meerdere projecten bezig.

Maar serieus, heb je je boek al af?

boek af

‘Nee, maar ik ben er druk mee bezig.’

Het is een hele klus is om de personages menselijk te laten lijken en om de leefwereld – ook al is dit soms een fantasiewereld – wel echt te laten lijken. Ik wil graag dat de lezers ook daadwerkelijk in de wereld stappen en het beleven wanneer ze mijn boek lezen.

Ja, het liefst had ik nu een exemplaar in handen van mijn eerste boek baby, inclusief een zelf ontworpen cover en goodies. Maar ik ben nog niet zo ver. Wel ben ik enorm druk met het schrijven en herschrijven.

Ik ben mijn documenten en Scrivener ingedoken en ik kwam erachter dat ik nu met 5 projecten tegelijk bezig ben.

IEEEK!! Hoe dan?

Nou, nu ben ik heel druk bezig om mijn e-course af te maken en ik moet zeggen dat dat nu al mijn tijd opslokt en ik eigenlijk niet schrijf aan mijn boeken.

Maar je zei dat je met 5 projecten bezig was?

Klopt. Vooral in mijn hoofd.
Laat ik je eerst even een kort overzicht geven en een korte omschrijving van de projecten waar ik mee bezig ben.

Al mijn boek projecten op een rijtje

Lona

Genre: Young Adult, Fantasy, LGB, Romance, Adventure, Steampunk
Versie: 2 – halverwege
Omschrijving:

RadarJaar 9778, Ondor.

Zhyla moet opzoek naar een boek, waarvan gezegd wordt dat het haar toekomst zal voorspellen. Al snel ontdekt ze dat ze dezelfde dingen meemaakt als de hoofdpersoon uit het boek. Hierdoor begint ze er steeds meer in te geloven. Tegelijkertijd groeit haar angst dat het boek wel eens behekst kon zijn.

Door een heftige gebeurtenis, gaat ze samen met haar vader op reis. Kan ze hem in vertrouwen nemen over het boek?

Volgens de voorspelling zal Zhyla heldhaftige dingen gaan doen, en wordt haar ware liefde beloofd. Maar Zhyla ziet zichzelf niet als een held. En van liefde heeft ze al helemaal geen verstand.

Zal ze de voorspellingen kunnen naleven?

Ledland #1

Genre: Jeugdboek 8-12+, Fantasy, Sci-Fi, Adventure
Versie: 6 – af, klaar voor eindredactie
Omschrijving:

Het is het jaar 2119.
Ledland en zijn elektro-technologie zijn nog steeds veilig achter de ondoordringbare muur die ze de Firewall noemen.
De 11 jarige Quinn fantaseert vaak over wat er achter de muur is. Iedereen, inclusief de koning, beweerd namelijk dat daar gevaar dreigt. Andere landen zouden hun technologie willen stelen. Quinn denkt dat er meer aan de hand is. Hij wil antwoorden en gaat op onderzoek uit.

Wanneer Quinn uitgedaagd wordt door een klasgenoot, vindt hij bewijs van wat er écht achter de Firewall is, en belandt hij, samen met zijn vriendin Lies, in een spannend avontuur.
Hoe moet hij alle inwoners van Ledland ervan overtuigen dat ze eigenlijk gevangen zitten tussen vier muren en een koepel? Dat er meer is dan led-schermen, computers en andere gadgets?
Hoe overtuig je mensen dat het veilig is, terwijl ze nog nooit gras onder hun voeten hebben gevoeld of geroken hebben aan een bloem? Kan Quinn hen overtuigen?

Ledland #2

Genre: Jeugdboek 8-12+, Fantasy, Sci-Fi, Adventure
Versie: 1 – af
Omschrijving: Deze ga ik nog niet verklappen, omdat boek 1 nog niet eens uit is 😀 Maar ook in dit boek maakt Quinn allerlei spannende dingen mee!

Project Ierland

Genre: Drama, Romance, Adventure,
Versie: 1 – halverwege
Omschrijving:

Nadat haar relatie is stukgelopen, is Maud in een depressie gezonken. Langzaam, met hulp van haar ouders en de kans op een nieuwe baan, komt ze er weer bovenop.
Dan vind ze op de zolder van haar ouders oude foto’s en een brief met haar naam er op.
Thuis leest ze de brief en valt van de ene verbazing in de ander.

Haar hele leven is een grote leugen!

Zal ze de waarheid over haar verleden kunnen achterhalen? Of is het beter om het verleden te laten rusten?

Het Portaal

Genre: Fantasy, Romance, Drama, Adventure
Versie: 1 – halverwege
Omschrijving:

Wanneer ze door het portaal stapt, weet ze weer wie ze is. Aan de andere kant van het portaal was ze Heidy, en ze was net verliefd geworden! Hier is ze Mexx, een portaalspringer en een Igo.
Het Igo volk is er om mensen aan de andere kant van het portaal te helpen. Wanneer dat volbracht is, springen ze weer terug om zich voor te bereiden op de volgende opdracht.

Toch moet er iets zijn misgegaan met haar laatste sprong, want Mexx krijgt bezoek van hun Leidster Beldrax, die haar meeneemt om haar geheugen te reinigen. Het is normaal dat de herinneringen binnen 5 uur verdwijnen, maar dat doen ze bij Mexx niet.

In de voorbereidingscel komt Mexx achter een jaren lang verborgen geheim en ze merkt al snel dat ze in gevaar is. Zal Mexx de Igo’s kunnen waarschuwen voor het te laat is? En kan ze zichzelf redden voordat ze gereinigd wordt?

Welk van bovenstaande boeken spreekt jouw het meest aan, en waarom?

Project E-course

Wat dat betreft; het eerste van de vier delen is af.
In mijn vorige blog schreef ik er al over, maar voor degene die dat niet hebben gelezen; in deze e-course help ik jou om je denkwijze over eten, afvallen en gezondheid op de juiste manier in te zetten, zodat je je doelen behaalt.

Wil jij ook een e-course maken? Meld je dan aan bij Leonie Dawson!

Klik op onderstaande foto voor meer informatie over deze e-course.

Wanneer wil je je boek af hebben?

Ik heb nog geen datum geprikt en ik denk dat ik dat ook (nog) niet ga doen. Project Ledland #1 is dan wel redelijk ver af, maar ik weet nog niet wanneer ik het in mijn webshop kan hebben (die ik nog moet gaan maken…).

Wel denk ik dat ik een andere tactiek moet gaan gebruiken om efficiënter te werken in plaats van te springen van project naar project.

Hoe doe jij dat?

Wel weet ik dat ik het van de daken zal schreeuwen als ik mijn webshop ga openen.

Misschien moet ik me toch maar gaan inschrijven voor onderstaande e-course van Leonie Dawson
(als mijn eigen e-course af is…)

Gepubliceerd inSchrijven

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner