Ga naar de inhoud

Ik ben een boek aan het schrijven! NaNoWriMo dag 1-10

NOTE; deze blog is in november 2019 geschreven.

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month, oftewel de maand om een boek te schrijven.

De uitdaging is om binnen 30 dagen, 50.000 woorden te schrijven.
Dat komt neer op elke dag 1667 woorden.

Waar mijn boek over gaat

Quinn is een 11 jarige jongen en woont in Ledland. Dit land is omringd door een immens grote muur; de firewall. De koning heeft deze laten bouwen zodat iedereen veilig achter de muur kan wonen.

Toch denkt Quinn zeker te weten dat er iets anders is achter de firewall.. Hij gaat uitzoeken wat dat is. Maar is dat wel zo veilig?

De voorbereiding

Oktober, ook wel Preptober genoemd. Zelf ben ik een echte planner en heb daarom een uitlijning gemaakt. Ook alle personages en de wereld waarin ze leven uitgewerkt. Er was alleen één probleem. Ik had tot op de laatste dag van oktober geen idee met welke scene ik het boek moest beginnen..

Help!

31 oktober laat in de middag wist ik eindelijk hoe ik moest beginnen!

Nu de eerst tien dagen er op zitten, kan ik zeggen dat het tot in de puntjes voorbereid zijn, mij goed bevalt. Natuurlijk komen er soms zomaar personages het verhaal of mijn brein binnenstormen of krijgt mijn hoofdpersoon ineens een briljant idee wat direct uitgevoerd moet worden..

Vrijdag 1 en zaterdag 2 november

Dag 1 ging als een trein! De woorden vlogen uit mijn vingers.
Aantal woorden: 3200

Dag 2. Vandaag voor het eerst in de bibliotheek gezeten met mijn laptop. Dit was de eerste keer dat ik ergens anders dan thuis achter mijn laptop zat te werken. Voor herhaling vatbaar.
Aantal woorden: 1952

Zondag 3 en maandag 4 november

Dag 3. Al snel had ik door dat ik het beste in de ochtend kon schrijven. Na twee uur in de middag kwam er weinig meer uit mijn handen.
Aantal woorden: 2304

Dag 4. Nu liep ik al een eind voor op het dagelijks doel van Nano. Mijn eigen doel was 2000 woorden per dag, maar vandaag begon niet zo lekker. Ik kwam maar niet op de woorden. Toen ik aan het eind zag dat ik toch nog best veel had geschreven, vond ik het helemaal niet meer erg.
Aantal woorden: 1738

Dinsdag 5 en woensdag 6 november

Nanowrimo 2019 boek schrijven
Goal gift nanowrimo

Dag 6. Yes! De eerste 10.000 woorden gehaald! Dat ging best snel. Ik gaf mezelf het blad Schrijven en een Barebells chocolade reep cadeau om dit te vieren.
Ik eindigde met een totaal van 13192 woorden.

Donderdag 7 en vrijdag 8 november

Elke dag probeer ik 2000 woorden te halen. Maar als ik een dag niet verder kom dan bijvoorbeeld 1700, vind ik het prima om te stoppen voor die dag. Ik loop nu al zo ver voor dat ik mezelf wel even vrij kan geven. Dag acht geëindigd met in totaal 17080 woorden!

Zaterdag 9 en zondag 10 november

Als doel had ik om voor 10 november, 20.000 woorden te halen. Het is me gelukt!!

Bij elke 10.000 woorden wil ik mezelf een cadeautje geven. Nu kreeg ik het nieuwe e-boek ‘Alles is uitvogelbaar‘ van Marie Forleo van mezelf cadeau.

Als afsluiter laat ik je een foto zien van iets wat ik heel spontaan heb gedaan… Ik heb mijn hoofd bijna kaal geschoren! Whaaa hahaha.

Helemaal blij met mijn minimalistische makkelijke coupe!

Gepubliceerd inNaNoWriMoSchrijven

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner