Ga naar de inhoud

NaNoWriMo week 4 |Met z’n allen in Quarantaine

NaNoWriMo week 4 was een heftige, want we moesten met z’n drieën in quarantaine waardoor ik redelijk creatief moest worden in de keuken.

Maandag

Eens in de zoveel tijd heb ik een energie boost en dan wil ik alles aanpakken wat ik maar kan! Juist op die momenten weet ik dat ik moet uitkijken. Anders zak ik rond 2 á 3 uur in de middag als een plumpudding in elkaar en kan ik wel janken van vermoeidheid…
(Herkenbaar? Dit heb ik na de burn-out gekregen.)

Dus… ging ik zitten en werken aan het herschrijven van Ledland #1. Zo leuk om het weer door te lezen! Na twee hoofdstukken was ik te onrustig en ging ik een was draaien. Daarna belde ik m’n ma. Elke twee weken help ik hun met de reclame en social media.
Ze verkopen noten en zuidvruchten op de markt. LINK

Direct na de middag veranderde alles…

Ik kreeg een telefoontje van het GGD. Quinten gaat elke dag met de bus naar school en blijkbaar had hij afgelopen week bij iemand in de bus gezeten die positief getest was op corona. We moeten met z’n drieën tot en met zaterdag in quarantaine.

Gelukkig kon ik er vrij nuchter onder blijven (wat best apart is voor mij…). Quinten schrok er flink van en de rest van de dag heb ik eigenlijk niet veel uit handen gekregen. Blijkbaar was ik toch niet zo rustig dan ik dacht.

Voelt zich ? ? ?
Weer: 9° ?
Woorden: 2304
Totaal woorden: 50044
Tijd: 30 minuten


Dinsdag

Het schrijven ging wel oké…
Quinten had een vrije dag, morgen beginnen ze met thuisonderwijs.
Mijn gedachten gingen van dankbaar naar zorgelijk en weer terug. Ik probeer het zo nuchter mogelijk te bekijken, maar de angst dat 1 van ons corona krijgt is er best wel. En dan nog… Wanneer je het krijgt, krijg je het en moet je er gewoon mee dealen. Wij doen er alles aan om zo veilig mogelijk te doen. Meer kunnen we niet doen, toch?

Vanmiddag maakten Quinten en ik Strawberry Keto Scones (zonder aardbeien. Wij gebruikten Flavdrops Strawberry). En het stomme is dat ik er helemaal geen foto van heb gemaakt.

Je moet me maar gewoon op mijn blauwe ogen vertrouwen, wanneer ik zeg dat ze heerlijk waren!

Het originele recept komt van Keto Connect.

Voor het slapen gaan hebben we nog een potje rummikub gespeeld.

Voelt zich ?
Weer: 9° ?
Woorden: 2641
Totaal woorden: 52685
Tijd: 60 minuten


Woensdag

Vanmorgen ben ik een heel eind gekomen met schrijven. Mocht je het je afvragen; ja, ik (her)schrijf alleen in de ochtend. Dan lukt het me het best. Na de middag kan mijn brein het niet meer aan.

Vanmiddag volgde ik op Skillshare de les: Write your screenplay van Joshua Dickinson.
Dat was super interessant! Heel veel van geleerd.

Toen ik boodschappen wou bestellen bij de Albert Heijn voor aanstaand weekend, zag ik dat alles vol was tot en met 5 december! Pfff… Nu moeten we echt creatief worden in de keuken!
Wat ben ik nu dankbaar voor onze volle diepvries en koelkast. Ik ben meteen begonnen met een inventaris lijst te maken, om te kijken welke maaltijden we nog konden maken.

Voelt zich ?
Weer: 10° ?
Woorden: 5867
Totaal woorden: 58552
Tijd: 2 – 2.5 uur


Donderdag

Vandaag ging ik als een malle! Herschrijven gaat sneller dan typen. Ik hoop het binnen twee weken af te hebben. Als ik zo door ga, lukt dat wel.

Vanmiddag keek ik naar de Masterclass van R.L. Stine. Je weet wel, de schrijver van o.a. Kippenvel (Goosebumps) en Fear Street. Wat een grappig mannetje is dat! Had ik niet verwacht.

Ik merk dat dit me positieve afleiding gaf. Nice!

Voelt zich ? ?
Weer: 9° ?
Woorden: 5552
Totaal woorden: 64104
Tijd: 2 uur en 45 minuten


Vrijdag

Ik kom dingen tegen in mijn manuscript die me na 5 keer herschrijven nog niet waren opgevallen! Zo raar. Maar ja, op een gegeven moment staar je je blind op je eigen werk. Dus is het maar goed dat ik het nog een keer herschrijf.

In de middag keek ik de Masterclass van R.L. Stine af.

Voelt zich ?
Weer: 8° ☁️ ?
Woorden: 2822
Totaal woorden: 66926
Tijd: 2 uur


Zaterdag

Nog een dag grauw grijs. Zo voelde ik me ook een beetje toen ik uit bed stapte, maar na een bakje koffie was dat al snel gezakt. En ik las, zoals elke ochtend, een paar pagina’s uit mijn boek.

Daarna ging ik met mijn tweede bak koffie weer op de bank zitten staren naar buiten. Ik had totaal geen zin om aan mijn manuscript te werken. Eigenlijk wou ik het liefst de hele dag op de bank blijven zitten en naar buiten staren…

Het was enorm mistig en ik kon nog maar net de toppen van de bomen zien boven de begraafplaats naast ons flat. Er begon zich een scene in mijn hoofd af te spelen, dus ik greep mijn mobiel en begon te tikken in Google Keep.

De rest van de volgende twee uren schreef ik verder (op mijn laptop) en het resulteerde in een short story van net geen 3000 woorden!
Het was heerlijk om weer even iets ander te doen dan Ledland.

Les: wanneer je inspiratie krijgt, grijp het!

Voelt zich ? ? ?
Weer: 8° ☁️ ?
Woorden: 2927
Totaal woorden: 69853
Tijd: 2 uur

Zondag

WE ZIJN UIT QUARANTAINE!!! Whoehoew!!

Vanmorgen eerst op de bank gelegen met mijn boek en een paar bakken koffie. Daarna is Gerwin boodschappen gaan doen en ik deed het huishouden.

Na de lunch zijn we een uur gaan fietsen. Koud! Maar o wat hadden we dit nodig!

In de avond realiseerde ik me pas dat ik niet had geschreven en ik kon me er ook niet meer toe zetten. Het enige wat ik wou schrijven was ‘IK WIL NIET MEER’. Maar het voelt lullig om dan die vier woorden te tellen en in te voeren op de NaNo site.

Jup, 1 dag voor de eindstreep stop ik…
Waarom?
Omdat ik besloot dat het belangrijker was om naar mijn lijf te luisteren dan doorgaan om de laatste twee badges te halen die geen prioriteit hebben.

Voelt zich ? ?
Weer: 5° ? ☁️ ?
Woorden: —
Tijd: —

Maandag

Het voelt als een opluchting dat ik niet meer hoef. Het is klaar.
Ik heb NaNo gewonnen en ga nu eerst een paar dagen vrij nemen om de dingen te doen die uit heb gesteld of geen tijd voor had de afgelopen maand.

! Wat ik leerde van NaNoWriMo 2020 !

  1. Het belangrijkste doel is het halen van de 50.000 woorden. De rest is bonus en ‘nice to have’.
  2. 1 dag per weekend vrij nemen tijdens NaNo is gezond en heb ik nodig om daarna weer met hernieuwde energie aan de slag te gaan. Ook al betekend dit, dat ik de elke dag badge niet zal halen.
  3. 30 dagen achter elkaar schrijven maakt me uitgeput. Ik merk dat ik nu op een breekpunt zit. Dat is niet de bedoeling van deze schrijf challange!
  4. Het is oké om te stoppen wanneer dat nodig is. Niemand zal je daar scheef om aankijken of veroordelen.
  5. Ik mag trots zijn op dat wat ik behaald heb, zonder me schuldig te voelen over het niet behalen van alle badges.

Kate gaf me de doorslag om te ‘mogen’ stoppen van mezelf. Dank je Kate!

Voelt zich ? ?
Weer: 4° ☁️ ❄️
Woorden: —
Tijd: —


Hoe was jou NaNoWriMo?
Wat heb je er van geleerd?
Doe je volgend jaar weer mee en zou je het dan anders doen?

Gepubliceerd inNaNoWriMoSchrijven

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner