Ga naar de inhoud

Permissie voor JOY – roadtrip naar geluk

Zeg me na: Hierbij geef ik mezelf permissie om te doen waar ik blij van wordt, waar ik JOY aan beleef.
Sinds een paar jaar volg ik Lou Niestadt, en in al die tijd mocht ik (en haar andere fans) meeliften op haar ‘roadtrip for joy’. Ik vind haar boodschap heel inspirerend en probeer mezelf ook op de highway to joy te zetten, maar dan wel MIJN weg en op MIJN manier.

Jump for joy

Inspiratie voor deze blog kwam van de live call met Lou Niestadt deze ochtend!

permissie voor joy
Photo by Austin Schmid on Unsplash

Toch merk ik vaak dat ik in de valkuil terechtkom na het springen van opwinding. Dan wil ik zo graag iets creatiefs doen ‘MAAAAR je moet nog het huishouden doen’ hoor ik dan een stemmetje in mijn hoofd. Of ‘wat zit jij nou te lummelen, hup aan het werk!’
Nu ben ik al een aantal jaar aan het proberen om die stem het zwijgen op te leggen, maar vandaag leerde ik iets waardevols.

In plaats van die stem boos toe te spreken en haar het zwijgen op te leggen, ga ik er mee in overleg. Ja, dat klinkt mafketellig, maar ik doe het toch. Niemand die me hoort, haha.
Nu zeg ik: ‘Ik weet dat ik nog xyz moet doen, maar NU ga ik eerst even creatief bezig.’
Ik weet van mezelf dat als ik mezelf permissie voor joy geef, ik veel vrolijker en energieker de dag door kom.

Waar heb je permissie voor nodig?

Ik ben een poppenhuis aan het maken voor de hoofdpersonage in het boek Lona dat ik nu aan het schrijven ben. Een paar weken geleden heb ik een 3-luik gemaakt van alle personages en een grove schets van een landkaart. Deze moet ik nog preciezer gaan uitwerken.

Dat soort dingen vind ik heerlijk om te doen. Niet alleen het verhaal verzinnen en schrijven, maar ook het creatieve deel. Echt het verhaal tot leven brengen.
Voordat ik het 3-luik ging maken, moest ik mezelf ook permissie geven.

Waarom ik mezelf niet eerder permissie voor joy gaf? Omdat ik dan het boek niet af zou krijgen, dus duurt het langer voordat ik het kan gaan publiceren, en dus duurt het langer voordat ik er geld mee kan verdienen. Etc, etc, etc.

Heb jij dat ook, dat je brein altijd wel een argument bedenkt?

Permissie voor joy

Blijkbaar moest ik er eerst achter komen dat het ok is om te gaan knutselen als ik daar behoefte aan had.
Het enige wat ik moet doen is mijn joy volgen. Want als ik die volg, zit ik op de goeie weg; MIJN Joyride to freedom and happiness.

Waar ligt jouw joy?
Wat wil jij heel graag doen, maar geef je jezelf eigenlijk geen ruimte voor?
Leef jij jouw droom? Of droom je er alleen over?

Nou, dat moest ik even kwijt. Ik wil je graag op het hart drukken dat het heel belangrijk is om te doen waar je plezier aan hebt. Geef jezelf de ruimte om dat te doen wat je EIGENLIJK heel graag wilt.

Dus hoor je jezelf denken ‘maar eigenlijk…’ luister daar daar naar!
Doe en jump voor joy op jouw roadtrip naar geluk.

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner