30 boeken lezen in een jaar | challenge update

Aan het begin van het jaar stelde ik als doel, dat ik 30 boeken wilde lezen in 2021. In deze blog geef ik een update van wat ik las in het eerste kwartaal van dit jaar.
Bij elk boek geef ik een beoordeling en een link, zodat jij ze ook kunt gaan lezen als je dit wilt.

boeken lezen

Deze boeken lees ik nu:

De boeken die ik heb gelezen:

Dizary 2 – De demonen van Myradé

Dit verhaal speelt zich af in Dizary, een labyrintwereld met verwarrende wegen, onnodige bruggen, duistere tunnels, leentrappen, zilverzand, M-klik, wijsheden, onwijsheden, levensbedreigende mortaliteit, weetkundig geknutsel, magische opeenhopingen en onhandige uitvindingen.

Een heerlijk boek! Patrick heeft een heel eigenzinnige wereld gecreëerd dat letterlijk zijn eigen leven is gaan lijden. In Dizary 2 word je meegenomen op pad met de gezellen van Moed en Daad, die we in boek 1 leren kennen.

Lees eerst deel 1 – Het levende systeem.

Beoordeling:

Waardering: 5 uit 5.

Dingen anders doen

Dit boek zag ik voorbij komen op de blog van Lenneke Manschot en ik was meteen geïnteresseerd. Dit boek, geschreven door Lianne Keemink aka de Self Help Hipster, gaat over keuzes maken, beslissingen nemen en gewoontes af- en aanleren.

Over het algemeen leuk en lekker recht voor z’n raap geschreven, afgetopt met tips en trucks om dingen anders te doen dan je normaal gewend bent en je aan te leren dat het niet uitmaakt wat anderen van jou zeggen of denken.

Het enige negatieve vond ik, dat Lianne te veel nadruk legde op het veranderen van een eetstijl – je moet veganist of in ieder geval vegetariër worden. Misschien is dit niet zo zeer haar bedoeling (of juist wel, kan natuurlijk ook), maar dit komt op mij heel opdringerig over en daar knap ik persoonlijk dus echt op af.

Beoordeling;

Waardering: 3.5 uit 5.

De Elfen

Dit is het eerste boek van de Elfen serie.

Toen ik begon met lezen, had ik niet in de gaten dat het een enorm dikke pil was. Waarschijnlijk omdat ik het als een e-book las. Het papieren boek heeft ruim 600 pagina’s.

Het verhaal nam me mee in de wereld van de Elfen Farodin en Nuroman, en de roodharige jarl Mandred die samen op en epische reis gaan.

Toch heb ik het boek niet uitgelezen. Het duurde enorm lang, er gebeurde steeds weer iets en was echt langdradig en taai om door te komen. Ik had het na een tijd wel gezien met zoveel omslachtige reizen en dingen die er gebeurden. Het duurde mij te lang.

De schrijfstijl vond ik wel heel erg leuk. Als het boek minder dik was geweest, had ik het fijner gevonden en had het een hogere beoordeling gekregen.

Beoordeling;

Waardering: 3 uit 5.

The artist way

Nadat ik er heel vaak over had gehoord, ben ik er toch maar aan begonnen. Ik had er hoge verwachtingen van, maar nadat ik me door een paar hoofdstukken had geworsteld, ben ik afgehaakt. Het lukte me niet om erdoorheen te komen. Jammer, maar helaas.
Te spiritueel voor mijn doen.

Beoordeling;

Waardering: 1.5 uit 5.

De meeste mensen deugen

Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

Nadat ik dat op de achterflap las, was ik meteen geïnteresseerd maar wist ik nog niet zo goed wat ik zou aantreffen.
Ik was blij verrast! Wat een geweldig boek.

Rutger, die in 2020 de NS Publieksprijs won met dit boek, verteld over de goedheid en verdorvenheid van de mens door middel van verhalen en experimenten die zijn gedaan. Heel interessant!
Ik kreeg een heel andere kijk op- en stof tot nadenken over de mensheid door dit boek.

Het boek leest makkelijk, is vermakelijk en educatief.

Beoordeling:

Waardering: 5 uit 5.

Tot slot

Het was balen dat ik twee boeken niet ‘kon’ uitlezen. Maar ik wist wel dat ik beter het boek aan de kant kon leggen dan me er met tegenzin doorheen blijven worstelen. In een eerder blog liet ik zien hoe mijn boek lees challenge voor dit jaar eruit zag. Nu zal ik deze moeten aanpassen, want daarin had ik de hele Elfen serie gezet. Dat ga ik dus ff niet lezen…

Wat ik heb bedacht is het volgende; IK LAAT ALLES LOS! En dat voelde goed. Ik wil nog wel 30 boeken lezen dit jaar, maar ik ga mezelf geen boekenstapel opleggen. Ik kijk wel waar ik zin aan heb.

Heb je een lees tip, dan hoor ik die graag!

Leave a Reply

Cookie Consent with Real Cookie Banner