Ga naar de inhoud

Waarom Ledland het gaafste land ter wereld is

Nee, ik maak geen spelfout. Ledland is echt het coolste land dat er bestaat! Waarom? Als eerste omdat ik het verzonnen heb. Haha. En ze maken er de meest geweldige gadgets en alles werkt er op elektriciteit. Ach, je weet wel, dat vierkante land wat omringd is door een immens grote muur; de Firewall… 

Ken je dat land nog niet? Dan moet je nog even wachten totdat ik mijn boek heb gepubliceerd! Vanaf dan kan je lezen wat de 11 jarige Quinn allemaal meemaakt in Ledland. 
(Zoals je misschien wel doorhebt is dit een kinderboek voor kinderen van ongeveer 8-12 jaar)

In november 2019 deed ik mee aan NaNoWriMo. Na 30 dagen was ik ruim 52.000 woorden rijker. Wat was ik trots op mezelf! En wat waren mijn vingers en brein blij dat november voorbij was.. Versleten!
Mijn ervaringen daarover lees je hier;

Ik ben een boek aan het schrijven! NaNoWriMo dag 1-10
Dat zijn heel veel woorden! NaNoWriMo dag 11-20
Ik heb gewonnen!! Nanowrimo dag 21 – 30

Terug naar Ledland

Op dit moment ben ik bezig met de final draft. Oftewel; de laatste versie. Nadat ik het boek in november had geschreven, keek ik er ruim twee maanden niet naar om. Daarna heb ik het weer doorgelezen en gedeelten verbeterd of herschreven. Die verbeterde versie heb ik nog een keer nagelezen, verbeterd en toen uitgeprint.

Nu had ik dus mijn eerste echte manuscript in handen. Dit was de derde versie van mijn verhaal. Maar hiermee was het nog niet klaar. Ik heb het manuscript gelezen en heel veel (!) notities gemaakt. Hoe had ik deze fouten over het hoofd gezien op de computer? Op naar versie vier..

Bij het uitgeven van een boek komt meer kijken dan ik had verwacht, maar ik vind het proces geweldig! Ik heb al veel kunnen leren, van o.a. de seminars en blogs, wat weer handig is voor de volgende boeken die ik wil gaan schrijven en publiceren.

Toch hoop ik nog veel meer te leren. Wanneer het weer kan, wil ik een workshop volgen bij Boekengilde.

Wanneer is je boek echt af?

Op dit moment ben ik bezig om mijn derde versie te verbeteren. Als ik dan de vierde versie af heb, ga ik hem opsturen naar een uitgever om het te laten redigeren.

Dat is nog niet de laatste stap. Als ik dan mijn manuscript terug krijg, zal ik alle opmerkingen/kritiek/notities moeten doorvoeren. Dat zal dan de vijfde versie en de echte final draft zijn. Daarna kan ik mijn boek publiceren.

Maar dat is nog niet alles

Er kan nog meer bij! Zo leuk dat je een heel andere kijk krijgt op beroepen als je je er in verdiept. Dan pas zie je wat diegene allemaal voor werk moet doen voordat je bij het eindproduct bent. Voor een paar jaar geleden wist ik echt niet dat een boek schrijven zoveel tijd kostte! 

Een flaptekst, in het engels blurb genoemd, is naar mijn mening nog moeilijker dan een heel boek schrijven! Nu moet ik dus mijn hele verhaal in ongeveer 150 woorden persen, zonder dat ik te veel spoilers geef.. 

Lastig! 

Maar, zoals Marie Forleo zegt; Alles is uitvogelbaar!

Hoe de voorkant van het boek eruit gaat zien, weet ik al. Ik heb het zelfs al gemaakt! Op internet plaatjes bij elkaar gezocht van dat wat ik op de voorkant wil hebben en in Photoshop gedropt. 

Et voila. Een cover afbeelding! 

Maar die ga ik natuurlijk nog niet laten zien. Al wil ik dat natuurlijk heel, heel graag! Zo gauw het kan, zal ik laten zien hoe ik dit maakte en hoe ik deed alsof ik het boek al had gepubliceerd. 

Iets met manifesteren..

Houd mijn blogs in de gaten voor meer updates over het publiceren van boeken.

Gepubliceerd inSchrijven

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner