Ga naar de inhoud

Wrap up – Wat ik las in Januari

In dit blog laat ik je graag mijn wrap up zien van januari. Er zaten een paar toppers van boeken tussen, maar ik begon heel sterk met een tegenvaller. Om mijn doel van 45 boeken in dit jaar te halen, wil ik gemiddeld 4 boeken in de maand lezen. Of me dit lukt? Lees maar mee.

Dit is wat ik las

Dit boek gaat over de auteur zelf; hoe ze zich door een burn-out plus een depressie heeft gesleept, door middel van medicatie veel (alternatieve) therapie tot zelfs het opgenomen worden. Erg interessant en helder beschreven.

Naar omstandigheden nogal slecht is een aanrader voor mensen die in hetzelfde schuitje hebben zitten, hebben gezeten of familie van de getroffen persoon. Het geeft heel veel verheldering aan de onwetenden.

taal; nl
format; luisterboek
genre; Self help, biografie

Waardering: 4 uit 5.

Wrap up januari

Al een hele tijd had ik mezelf voorgenomen om meer klassiekers te gaan lezen. In mijn TBR Bingo koos mijn man dit boek voor mij en daar was ik heel enthousiast over! Nou, ik heb het niet uitgelezen..

Wat een ellendig en langdradig verhaal zeg. De personages lijken absoluut geen vrolijkheid in hun leven te (mogen) hebben. Nu is de titel natuurlijk miserabel, maar dan nog. Het maakte mij alleen maar mistroostig en ik had na ongeveer 35% geen zin meer om verder te gaan. Ook de vele namen vond ik erg verwarrend, en de vele gebeurtenissen er omheen maakte het er ook niet helderder op.

taal; nl
format; luisterboek / eboek
genre; Historische fictie, Roman, tragedie

Waardering: 1 uit 5.

Toen ik de samenvatting las, wilde ik het boek meteen lezen. In het begin kreeg ik wel een beetje Harry Potter vibes, maar dat verdween snel. Dit is echt een op zichzelf staande wereld, waarin Simon Snow de hoofdrol speelt. Samen met zijn beste vriendin Penellope, een recht voor d’r raap meid, beleeft hij de meest geweldige en spannende avonturen op hun school; Watford School voor Magicks. Daarnaast maakt Simon zich zorgen omdat zijn grootste rivaal spontaan is verdwenen en dan doet zijn leermeester, de Magiër, hem ook nog een vreemd voorstel.

Dit boek met een geweldige plottwitst, die ik niet aan zag komen, waardoor de vibe van dit boek compleet veranderd, raad ik iedereen aan die van magie houd en allerlei magische wezens.

Halverwege het luisteren van dit boek kwam ik erachter dat dit deel 1 van 3 was. Dus ‘moet’ ik deze maand 2 boeken extra lezen. Wat een straf 😉

taal; nl
format; luisterboek
genre; YA, Roman, Fantasy, Jeugdliteratuur, lgb+

Waardering: 4 uit 5.

Het vervolg op Carry on vond ik geweldig! Weer een geweldig avontuur, onder andere een roadtrip deze keer, waarin nu ook Baz een grote rol krijgt. In dit boek krijgen Baz, Simon en Penelope er een nieuwe vriend bij, maar ook heel wat nieuwe vijanden.

Vind het heel mooi beschreven hoe de personages groeien. Het voelt alsof ik de personages heel goed ken. Top schrijfwerk!

taal; eng
format; luisterboek
genre; YA, Roman, Fantasy, Jeugdliteratuur, lgb+

Waardering: 5 uit 5.

wrap up

Het laatste deel…

Wederom weer een geweldig boek! Nog meer personage-ontwikkeling en de manier hoe dat is beschreven vind ik als auteur heel inspirerend.

Ook zo leuk dat Penelope hier een heldenrol heeft. Ben heel erg van de personages gaan houden en was dan ook best even van slag toen ik het boek uit had…

taal; eng
format; luisterboek
genre; YA, Roman, Fantasy, Jeugdliteratuur, lgb+

Waardering: 5 uit 5.

Wanneer haar grote liefde voor de deur van de succesvolle dansgelegenheid wordt vermoord, stort haar wereld in.

Dit boek las ik niet, ik LEEFDE het.
Wat een geweldig verhaal! Het greep me vanaf de eerste pagina en liet me niet meer los. De auteur Linda Jansma heeft een heel fijne schrijfstijl, en in dit boek neemt ze je mee in het leven van Janine, de eigenaresse van een uitgaansgelegenheid.

taal; nl
format; paperback
genre; spanning, misdaad , thriller

Waardering: 5 uit 5.

wrap up

Met nog maar 3 dagen voor het eind van januari, lukte het me niet om De Nimfen nog te gaan lezen, dus neem ik het boek mee naar de volgende maand. Ben wel heel benieuwd naar dit boek dus denk dat ik hier het eerste mee ga beginnen.

Wrap up conclusie

Wat is lezen toch een heerlijke hobby! En ik ben ook zeer dankbaar dat ik in de positie ben om zelf dagelijks te werken aan mijn eigen boeken die ik in de nabije toekomst zal publiceren.

Deze maand heb ik het best goed gedaan. Wel erg jammer dat ik nu dat ene streepje dat ik had verdiend op mijn bingo kaart weer weg moet halen…

Wat was jou favoriete boek dat je in Januari hebt gelezen?
En welk boek staat in je top 3 van je tbr?


Gepubliceerd inLezen

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner