Ga naar de inhoud

Als we samen koffie zouden drinken…

Wat gezellig dat je een kopje koffie met me komt drinken! Geen zorgen, thee heb ik ook. Koekje erbij?

In deze blog wil ik samen met jou koffie- of theeleuten over mijn belevenissen en hersenspinsels. Alsof we echt bij elkaar zijn.

Proost! Cheers! Prost! L’chaim! Slainte! Skoll! Sherefe! Kanpai! Salud! Santé!

Ja, je snapt me wel… Iedereen is welkom hier!

Als we samen koffie zouden drinken,
zou ik je vertellen…

Dat mijn lees challenge nog niet zo’n goede start heeft gehad. Dit jaar wil ik 30 boeken lezen. Op dit moment ben ik met mijn vijfde boek bezig. Het is geen ramp, hoor. Er zullen weken zijn waarin ik ineens een leesspurt zal krijgen, maar dat is nu dus even niet. Toch voelt het een beetje als falen, want ik had meer van mezelf verwacht.

Op dit moment ben ik ook een zeer dikke pil aan het lezen. De Elfen, gaaf boek trouwens! Toen ik er aan begon, had ik niet in de gaten dat het boek 608 pagina’s heeft…

En daarbij is het een challenge, een uitdaging. Het is niet verplicht, maar wel leuk als ik het haal natuurlijk.

samen koffie drinken

Als we samen koffie zouden drinken,
zou ik je vertellen…

Dat ik erg blij ben dat ik het afgelopen jaar ben begonnen met bewegen. Meer wandelen en yoga. Ik merk dat het me goed doet. Yoga deed ik tot vorige maand heel veel, maar tijdens mijn social media vrije maand is het gek genoeg enorm afgezwakt. Ik kon er de puf niet voor vinden om het te doen, zonder dat iemand mij via het scherm aanmoedigde. Daar wil ik deze maand aan gaan werken.

Wel ben ik al weer begonnen met vaker en langer wandelen. Het liefst wandel ik in het bos. Vanuit mijn huis moet ik dus wel eerst een half uur lopen om in het bos te komen… Beetje jammer, maar het is niet anders.

Ik kan het natuurlijk ook gaan combineren; met m’n mountainbike naar het bos fietsen, dan wandelen en dan weer naar huis fietsen. Hmm…

Als we samen koffie zouden drinken,
zou ik je vertellen…

Dat ik sinds de burn-out (6-7 jaar geleden) vaak moe ben. Ik heb blijkbaar niet meer zo’n groot energie reservoir als ‘vroeger’, ondanks dat ik goed let op mijn eetstijl – ik volg het keto dieet – en ik zorg dat ik genoeg beweeg. Door het keto dieet ben ik eindelijk verlost van ruim 15 jaar darmklachten. Holadiejee! Maar de vermoeidheid blijft en af en toe voel ik me 80… Dat valt me vies tegen, want ik had echt verwacht dat ik meer energie zou krijgen als ik van mijn darmklachten af zou komen.

In de ideale wereld slaap ik om 10 uur en sta ik om 6 uur op. Meestal slaap ik pas rond half 11 / 11 uur en sta ik op rond 7 uur. Dan heb ik in principe genoeg slaap, maar toch voel ik me beter wanneer ik echt heel vroeg naar bed ga. Maar ja, als zoonlief naar bed gaat om 9 uur, is het fijn om nog even een serie of YouTube te kijken, nog even te puzzelen of te lezen. Voordat ik er erg in heb, is het dan al weer 10 uur geweest en ben ik dus alweer ’te laat’.

Heb jij een vast tijdstip dat je gaat slapen? En heb jij een avondroutine?

Als we samen koffie zouden drinken,
zou ik je vertellen…

Dat ik me best nog vaak zorgen maak over de pandemie, maar dit gevoel vaak weg stop. Het heeft natuurlijk ook weinig zin om hier over te lopen piekeren, want daar los je niets mee op. Maar toch… Het blijft eng en het is nog lang niet weg. Ook zijn de scholen en winkels weer open, al dan niet met strikte regels.

Wat kan ik wel doen om me veiliger te voelen?

Het enige wat ik me kan bedenken is mezelf opsluiten in huis en nauwelijks m’n neus buiten de deur steken. Zo besmet ik niemand en kan niemand mij en mijn gezin besmetten. Dit heb ik ook een hele tijd gedaan. Wij (ik, mijn man en zoon) houden ons strikt aan de regels. Dat geeft me wel rust.

Doe jij ook voorzichtig? Wees lief voor jezelf!

Als we samen koffie zouden drinken,
zou ik je het volgende aanraden…

Hopelijk kan ik je met onderstaande lijst inspireren, of in ieder geval vermaken. Het zijn mijn favorieten van dit moment.

Blog;

Anne schreef laatst een blog over oké zijn met jezelf. Ik vond het heel mooi om te lezen hoe zij hiermee om ging.

En deze van So Chicken vond ik ook prachtig! Over worstelen met het leven. Ook stond onderstaande quote in die blog, dat mij raakte.

“The bad news is you’re falling through the air,

nothing to hang on to, no parachute.

The good news is there’s no ground.”

Chögyam Trungpa Rinpoche

Boek;

Deze serie vind ik de mooiste die ik tot nu tot van Santa Montefiore heb gelezen. En nu zag ik dus dat op 23 maart 2021 het vijfde deel uitkomt! Deverill 5 – De verre horizon

Podcast;

Zon in je leven van Astrid Davidzon – ‘Met mijn wekelijkse podcast inspireer ik jou graag om jouw leven zonniger te maken door je beter te voelen over jezelf.’

Serie;

Liedje;

Album;

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner