Ga naar de inhoud

Dagboek van een auteur | #Juli

Het is alweer het einde van de maand Juli, wat ook betekend dat we alweer over de helft van het jaar zijn! Toen ik dit blog aan het schrijven was, dacht ik zeer weinig te kunnen vertellen maar nu zie ik dat ik toch best veel leuke dingen heb beleefd! Lees maar mee, dan vertel ik je er alles over.

Lief dagboek

Dit was de maand Juli 2023

11 juli

Vandaag hebben we mijn oma verhuisd naar het verzorgingstehuis. Het was een flink gepak en ook nog best warm die dag, maar alles is op zijn plek terecht gekomen!

15 Juli

De zomervakantie is begonnen!

Maar ik ben al druk bezig om aanstaand schooljaar voor te bereiden voor onze zoon (homeschool). Ik ga er nog niets over vertellen, want ik wil het thema nog een verrassing houden! Vorig schooljaar was best chaotisch omdat ik ook niet goed wist wat ik moest doen en hoe we alles het beste konden aanpakken. Maar nu heb ik meer inzicht in wat we gaan leren en wat leuk is om te doen.

Mijn wens is nog steeds dat het in Nederland legaal wordt en geaccepteerd wordt dat je je eigen kind thuisonderwijs geeft. Net als in het buitenland al zoveel gebeurd, met groot succes!

18 Juli

Samen met mama naar de sauna geweest; de Veluwse bron. We hadden heel veel geluk met het weer, want de dag ervoor en erna was het regenachtig.

Nadat we een paar uur hebben liggen weken in de baden en de sauna’s, hebben we als afsluiter gegeten Bij Ons.

21 Juli

De zon scheen eindelijk, dus was het tijd om aan onze bus te klussen. Er valt nog genoeg te doen. Hier waren we de stickers er aan het afhalen. Ons plan is om de bus een mooi kleurtje te spuiten.

24 Juli

Dit was het enige boek dat ik deze maand heb geannoteerd.

De revieuw van dit prachtige boek staat onderaan dit blog.

Het was hoog tijd om een newbie tag te doen, ook al zit ik al bijna 1 jaar op YouTube. 😊

27 Juli

28 Juli

Vandaag ging ik op bezoek bij mijn nieuwe vriendin en mede auteur Claudia Stinne, die ik heb leren kennen tijdens de Schrijfweek. Natuurlijk had ik haar geannoteerde boek meegenomen, en we hebben de rest van de dag gekletst over alles wat met boeken schrijven en publiceren te maken heeft. Voor dat we het wisten was de tijd om!

Gelezen boeken in Juli:

! Elke foto heeft een klikbare link, zodat ook jij deze boeken kunt gaan lezen.

Vaak zitten we als mens behoorlijk vastgeroest aan ons verleden, zonder dat we dit zelf in de gaten hebben. Bijvoorbeeld door een hele strenge, of liefdeloze opvoeding, de littekens van het vroeger zo gepest worden zijn nog voelbaar. Wat als je dit juk van het verleden van je af zou kunnen werpen? Wat als je ouders of je traumatische geschiedenis niet langer bepaalt wat je wel en niet doet, en wie je wel of niet mag zijn? Wat als je de kans krijgt om helemaal overnieuw te beginnen? 

In dit relatief kleine boekje neem je duik in je verleden en ga je aan de slag om je toekomst zo in te richten hoe jij het wilt.

Waardering: 4 uit 5.

There is no dowry left for Elisabeth Knolly. She is destined for a nunnery, for eternal chastity – which is a good thing – because she doesn’t want to do that with anyone.

Rauw meeslepend verhaal over het leven in de hoogste kringen en de nonnen uit de jaren 1500 die absoluut niet zo lief werden behandeld als ze lieten overkomen.

Waardering: 4 uit 5.

Dit verhaal gaat over het de 22-jarige Mathijs die een ernsig auto ongeluk meemaakt en daardoor zijn wielersport niet meer kan uitvoeren.
Het boek neemt je mee in de tijd van revalideren, hoe het is voor Mathijs en alle betrokkenen.

Vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen en leek het alsof ik bij op die brancard lag en met Mathijs en zijn familie en vrienden mee liep in dit moeilijke process om weer een beetje geluk in het leven te vinden als het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel te vinden is.

Waardering: 4 uit 5.

Orc barbarian Viv is ready to hang up her sword and pursue a more peaceful passion: opening a coffee shop. But her past isn’t ready to leave her behind – or the fabled piece of loot she took with her.

Grappig fantasy verhaal over een Orc die een koffieshop wil beginnen, terwijl bijna niemand koffie kent.

Waardering: 3 uit 5.

Je ziet je collega’s elke dag, en je denkt dat je ze kunt vertrouwen – maar zijn je geheimen bij hen wel in goede handen…?

In dit verhaal zien we de vriendschap tussen hoofdspersoon Holly en haar collega Roz een compleet andere kant opslaan wanneer er dingen uit het verleden van Roz naar de oppervlakte komen.

Grappig opgezet, leuk verteld zodat je verder wilt lezen en personages waarin je jezelf kunt herkennen.

Waardering: 4 uit 5.

Aan het lezen:

Readers of all ages and walks of life have drawn inspiration and empowerment from Elizabeth Gilberts books for years. Now this beloved author digs deep into her own generative process to share her wisdom and unique perspective about creativity. With profound empathy and radiant generosity, she offers powerful insights into the mysterious nature of inspiration.


Hoe was jouw maand? Wat heb je gelezen/ geluisterd? Heb je vakantie? En hoe ga je deze indelen?
Ik hoop in ieder geval dat wat je ook maar gaat ondernemen de aanstaande maand, dat je veel plezier hebt.

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner