Ga naar de inhoud

Dagboek van een auteur | November

Afgelopen maand was nogal chaotisch! In dagboek van een auteur geef ik je een kijkje achter mijn schrermen hoe het er in mijn dagelijks leven zoal aan toe gaat.

Lief dagboek

1 November

Eindelijk was daar de dag! Mijn boek werd gepubliceerd. De hele dag was ik enorm nerveus en kwam er niets uit mijn handen. En die avond om half 8 was het eindelijk zover!

De video van mijn boekpresentatie kun je hier terug kijken.

Ook ging vandaag NaNoWriMo van start, waar ik dus voor aan het werk moest. Deze keer werk ik aan deel 2 van de Ledland serie. Voor nu hou ik het op 2 boeken, maar je weet maar nooit wat hoofdpersonage Quinn in z’n hoofd haalt 😉

2 November

Al een tijd waren we er over aan het nadenken om weer een huis voor onzelf te bezitten. We woonden nu een jaar in Duitsland, bij mensen in waar we onze bus op het erf hebben staan. Vandaag kregen we de sleutel en konden we alvast een aantal spullen gaan overhuizen. Weer terug naar NL!

We kunnen in ieder geval al cupcakes en choco marshmellow bombs maken! Jum.

In de dagen daarna zijn we vooral druk bezig geweest met het inpakken van al onze spullen.

21 November

En toen was het zover! Mijn ouders kwamen ons helpen om te verhuizen. Hier heb ik natúúrlijk geen foto’s van… (wel een YT video, die morgen online komt)

Wel heb ik een foto van een tevreden Zelda die nu 10x meer bewegingsruimte heeft, en er voor kiest om in een doos voor het raam te gaan zitten om toezicht te houden terwijl wij al onze rommeltjes op de plek proberen te krijgen.

Gelezen boeken in November:

! Elke foto heeft een klikbare link, zodat ook jij deze boeken kunt gaan lezen.
Als je via deze link iets koop op Bol.com dan krijg ik ook een percentage waar jij niets extra voor hoeft te betalen.

Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert? Ondertussen draagt Citra met haar unieke dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt? De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen. Hij mag niet ingrijpen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt… Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen? 

Deel 2 in de shyth serie vond ik bijna net zo goed als de eerste. Je wordt aan het denken gezet over morele zaken en AI. Toch vond ik dit boek iets langdradiger dan het eerste deel. Halverwege het boek had ik een flinke dip en werd het wat saai. Daarna werd het steeds interessanter en kon ik het boek niet meer wegleggen.

Waardering: 4 uit 5.

Children have always disappeared under the right conditions; slipping through the shadows under a bed or at the back of a wardrobe, tumbling down rabbit holes and into old wells, and emerging somewhere… else.

But magical lands have little need for used-up miracle children.

Van dit boek had ik veel meer verwacht. Vanaf het begin was het allemaal wat vaag en werd er naar mijn mening te weinig uitgelegd. Het concept van kinderen die naar een magische wereld zouden gaan, sprak mij wel enorm aan.

Waardering: 2 uit 5.

Futaba Yoshioka thought all boys were loud and obnoxious until she met Kou Tanaka in junior high. But as soon as she realized she really liked him, he had already moved away because of family issues. Now, in high school, Kou has reappeared, but is he still the same boy she fell in love with?

Dit was mijn eerste manga, en jammergenoeg viel deze erg tegen. Het was wel leuk getekend, maar het hele verhaal was naam mijn zin te veel over the top en ik kon me absoluut niet inleven in de personages.

Waardering: 2 uit 5.

Aan het lezen:

In Story Genius Cron takes you, step-by-step, through the creation of a novel from the first glimmer of an idea, to a complete multilayered blueprint—including fully realized scenes—that evolves into a first draft with the authority, richness, and command of a riveting sixth or seventh draft.

Edinburgh, 1817: a gothic tale full of mystery and romance . . .

Hazel Sinnett 
is a lady who wants to be a surgeon more than she wants to marry.
Jack Currer is a resurrection man who’s trying to survive in a city where it’s far too easy to die.
When the two of them have a chance encounter outside the Edinburgh Anatomist’s Society, neither realise that it will change their lives for ever . . .


Hoe was jouw maand? Wat heb je gelezen/ geluisterd?
Ik hoop in ieder geval dat wat je ook maar gaat ondernemen de aanstaande maand, dat je veel plezier hebt.

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner