Ga naar de inhoud

Dagboek van een auteur | Oktober

Deze maand was het druk maar erg gezellig en productief! In dagboek van een auteur geef ik je een kijkje achter mijn schrermen hoe het er in mijn dagelijks leven zoal aan toe gaat.

Lief dagboek

6-15 oktober

Van 7 op 8 oktober zou ik bij mijn ouders logeren en dan doorrijden naar Wadenoijen waar ik met auters Heleen, Marielja en Claudia een b&b had gehuurd voor een schrijfweek.
Dat liep ietsje anders dan verwacht, want toen ik bij mijn ouders kwam, werd ik ziek en moest ik mijn schrijfweek een dag uitstellen…
Ik heb de hele week gefilmd, maar het hoogtepunt was toch wel bij thuiskomst, toen ik mijn eigen boek eindelijk kon unboxen die vanaf 1 november op deze website te koop is.

16-21 oktober

Nadat ik een weekje bij heb kunnen komen van de schrijfweek, kon ik alweer mijn tas inpakken voor het volgende tripje.

22-28 oktober

Samen met Quinten en mijn ouders zijn we een week op vakantie naar Nederweert gegaan. We haden heerlijk herfstweer en vielen bijna elke avond in slaap op het ritme van de regen. Overdag probeerden we veel binnen activiteiten op te zoeken, maar hebben veel geluk gehad met het weer waardoor we toch nog veel konden ondernemen.

Gelezen boeken in Oktober:

! Elke foto heeft een klikbare link, zodat ook jij deze boeken kunt gaan lezen.
Als je via deze link iets koop op Bol.com dan krijg ik ook een percentage waar jij niets extra voor hoeft te betalen.

In dit boek volgen we Kathy en kijken we terug op haar leven in een speciaal soort internaat waar ze worden klaargestoomd voor het doel waarvoor ze op de wereld zijn gezet; donor worden.

Waardering: 4 uit 5.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan.

Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Waardering: 2 uit 5.

Een collectie van essays, brieven en gesprekken met collega’s over het schrijven van boeken.

Waardering: 2 uit 5.

De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Geweldige schrijfstijl. Enorme pageturner!
Tijdens het lezen waan je je in de landen die hoofdpersoon Maia bezoekt. Het verhaal is meeslepend en je kunt het boek niet wegleggen!
Op naar het volgende boek.

Waardering: 5 uit 5.

Aan het lezen:

Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert? Ondertussen draagt Citra met haar unieke dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt? De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen. Hij mag niet ingrijpen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt… Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen? 

In three “immensely intelligent stories about the decay of passion” (The Sunday Herald Times London]), Simone de Beauvoir draws us into the lives of three women, all past their first youth, all facing unexpected crises.

In Story Genius Cron takes you, step-by-step, through the creation of a novel from the first glimmer of an idea, to a complete multilayered blueprint—including fully realized scenes—that evolves into a first draft with the authority, richness, and command of a riveting sixth or seventh draft.


Hoe was jouw maand? Wat heb je gelezen/ geluisterd?
Ik hoop in ieder geval dat wat je ook maar gaat ondernemen de aanstaande maand, dat je veel plezier hebt.

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner