Ga naar de inhoud

Het is ok…

Vind jij het ook wel eens lastig om te kiezen tussen doorgaan of (tijdelijk) ergens mee stoppen?
Ik ook. De hele week ben ik al aan het piekeren of ik wel moet doorgaan met de uitdaging die ik mezelf heb voorgeschoteld. Tot ik tot de conclusie kwam dat het ok is om alleen maar een aanpassing te doen.

Hierdoor komt er ineens een heel ander perspectief.

Het is ok om te veranderen

Door iets te veranderen geef je niet op. Je geeft alleen een andere vorm aan je uitdaging. Dat was mijn realisatie van vanmiddag.

Ik weet dat ik twee keer per week zou kunnen bloggen, maar het lukt me niet door alles wat ik er nog bij doe. Mijn schema is al vol genoeg en nu ik er ook nog twee keer per week bij ‘moet‘ bloggen, wordt ik er niet vrolijker op. En vind ik het bloggen ineens een zware taak.

Zelf zie ik het nu niet als falen, waar ik mezelf wel van beschuldigde toen ik erover nadacht om minder te gaan bloggen.

een andere route te nemen

Persoonlijk zie ik het als een sterke karaktertrek dat ik mezelf goed genoeg ken en dat ik weet dat er verandering nodig is. Ik ga dus een andere route nemen die me ook naar mijn doel leid.

er zijn veel wegen die naar Rome leiden

Mijn doel van de uitdaging was om meer zichtbaar te zijn (een hele uitdaging voor een introverte) en hierdoor meer lezers naar mijn blog te halen. En dat lukt ook. Ik deel nu mijn blogposts ook op Pinterest en ben iets meer actiever op Instagram. Hierdoor merk ik echt wel groei.

Bij deze wil ik mijn nieuwe lezers dan ook welkom heten. *zwaait fanatiek*

angsten onder ogen te komen

Doodeng, maar wel ok.

Mocht jij in een situatie zitten waarbij je weet dat je iets kunt veranderen zodat het beter wordt voor jouw, doe dat dan. Zie dit als een vrijwaring zodat jij kunt doen wat je wilt doen. Op jouw manier. In de tijd die je daarvoor nodig hebt. Of misschien is het tijd dat je (tijdelijk) iets laat vallen, om er later anders tegenaan te kijken.

Door nee te zeggen tegen het één, zeg je ja tegen het ander.

In een vorige blog schreef ik dat ik het eng vond om twee keer per week te bloggen, omdat ik bang was dat ik niet genoeg nuttigs kon verzinnen om over te schrijven. Dat heb ik nog steeds. En dat houd ik ook graag zo. Ik wil namelijk genoeg brein overhouden om ook nog mooie verhalen te schrijven en andere hobby’s uit te voeren. Ik ben een multi-geïntresseerde introverte knutsel muts, die tijd nodig heeft om te werken, maar ook om te spelen.

Geef jij jezelf vandaag ook permissie voor Joy?

Vanaf nu ga ik weer 1 keer per week bloggen, behalve tijdens nieuwe maan. Dit houdt dus in dat ik gemiddeld 3, soms 4 keer per maand een blog upload. Wie weet blog ik hier nog wel een keer over, als iemand dat interessant vind.

Tot de volgende!

Gepubliceerd inPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner