Ga naar de inhoud

Schrijf oefening | Writing Promt

Een verhaal verzinnen na aanleiding van een writing promt is een leuke schrijf oefening en staat al lang op mijn to do list.
Mijn bedoeling is om elke maand een writing promt te kiezen en daar een verhaal van schrijven.
Mijn agenda is best vol, maar ik probeer het alsnog klaar te spelen.
Let’s Go!

Writing promt

Een writing prompt is niets meer dan een idee dat iemand heeft opgeschreven en deze kan je helpen om je schrijfspieren aan te wakkeren. Als je zoekt op bijvoorbeeld Pinterest en Reddit zul je er honderden kunnen vinden.

Op het bord ‘writing prompt‘ die ik heb aangemaakt op Pinterest, heb ik onderstaande gekozen door middel van cijfer generator.

Schrijven maar

Ok, nu heb ik een idee om over te gaan schrijven. Hoe begin je dan?
OP JE EIGEN MANIER!

Ik kan dat niet vaak genoeg herhalen. Er is geen goed of fout. De één zal eerst gaan nadenken over een uitlijning terwijl de ander zonder nadenken van start gaat. Het is allemaal prima! Zolang je maar schrijft, want dit is gewoon om te oefenen.

En wie weet, misschien wordt het wel je volgende bestseller.
Eerst lekker schrijven, er geen druk achter zit en er is geen deadline. Je mag doen waar je zin aan hebt en het schrijven zoals jij wilt. En als je dat niet wilt, hoef je het niemand te laten lezen.

Natuurlijk kan je het resultaat posten op verschillende sites, zoals Schrijven online, Schrijverspunt, Medium (deze website is in het engels), in een schrijfgroep, op je blog etc. zodat anderen jouw werk kunnen lezen.

Doe je mee?

Wil je met me mee doen? Schrijf dan jouw versie van 500 – 2000 woorden met bovenstaande prompt.
Mijn versie kan je hier lezen; Mijn moeder dacht altijd dat ik met een boer zou trouwen. O wat had ze het mis.

Wil je het liever persoonlijk met mij delen? Mail het me dan! Als je wilt kan ik je feedback geven.
Heb je feedback voor mijn verhaal? Laat het me dan zeker weten, zo kunnen we van elkaar leren.

Gepubliceerd inSchrijven

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Cookieconsent met Real Cookie Banner